Stiltedagen

bamboo-forest-with-shadow

Stiltedag in het teken van mildheid & vriendelijkheid


De eerstkomende stiltedag zal binnenkort bekend gemaakt worden.

Tijdens de stiltedag zoeken we bewust de stilte op vanuit een innerlijke houding van mildheid en vriendelijkheid naar onszelf toe en van daaruit ook naar anderen. In de stilte ontmoet je jezelf en terwijl dat niet altijd makkelijk is, is het altijd heilzaam. Je bent nota bene de persoon met wij je het meest te maken hebt in je leven.

In ons jachtige leven gaan we maar door en doen het liefst nog meerdere dingen tegelijk. We zijn niet gewend om stil te zijn of te ‘vertragen’ en dus niet druk bezig te zijn. Onze geest heeft stilte nodig om te herstellen en te verwerken. Stilte stelt ons in de gelegenheid om in contact te komen met onszelf en onze geest tot rust te laten komen. Zijn, op dit moment, met de adem brengt ons op die oeroude stilte, achter het spel van gedachten en gevoelens.

Wanneer je de mindfulness training gedaan hebt, geeft de stiltedag je weer de gelegenheid om in een groep te mediteren. Je verfrist je vaardigheden door bekende oefeningen te herhalen en nieuwe oefeningen te leren. De groepsenergie en de stilte helpen je dieper te gaan in je meditatie. Een rode draad van deze dag is mildheid of heartfulness, het hart van mindfulness. Dat betekent dat je meer vanuit je hart leeft.

We beginnen deze dag met wat simpele rek- en strekoefeningen in stilte. Verder, doen we verschillende aandachtsoefeningen (zitten, liggen en bewegen), daarom is het handig om gemakkelijk zittende kleding te dragen. Je praat niet met elkaar, je bent met je aandacht bij jezelf en bij je ervaringen van moment tot moment. Aan het eind van de dag is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

Kosten

De kosten voor de stiltedag bedragen 70 euro.

Locatie

De stiltedag zal plaatsvinden in mijn praktijk aan het Balboastraat 20-C6, 1057 VW Amsterdam.

Opgeven

Je kunt je opgeven via de mail: justin@mindfulness-amsterdam.info

Overige pagina’s over ‘Verdieping’

Vervolgsessies
Verdiepingsworkshops
Compassie training
Inschrijven

Pagina 1 van 11