Mindfulness

English Mindfulness course given by native-speaker Justin Cooper in Amsterdam

Wat is mindfulness?


Van harte welkom! Mindfulness Amsterdam geeft mindfulnesstrainingen en compassietrainingen, vervolgsessies, stiltedagen en workshops in Amsterdam West. De trainer, Justin Cooper, is gepassioneerd en zeer ervaren.

De basis van Mindfulness is aandacht brengen in de enige tijd die we hebben om te leven: het huidige moment, ‘hier’ en ‘nu’.  Je bewust zijn van wat er gebeurt. Zonder aandacht missen we een zee van rijke ervaringen, dus het leven zelf!

Omgaan met moelijke en some pijnlijke momenten

Bewuster leven met aandacht en liefde met als doel in elk moment van het leven – ook de meest pijnlijke – zo volledig mogelijk te leven – in contact zijn met wat je daarbij ervaart.

Bewuste keuze in plaats van automatische piloot

Vaak leven we op de automatische piloot en reageren vanuit oude patronen. Wij worden meegenomen door allerlei gedachten, we maken ons zorgen en herbeleven frustraties of lopen de hele tijd te mokken. Het huidige moment wordt amper ervaren omdat we er vaak niet helemaal bij zijn want wij hebben het druk, druk, druk. Dat kost energie, geeft spanning en is niet effectief. Je productiviteit gaat omlaag.

Onthaasten

Door aandacht te geven aan wat we doen terwijl we het doen en door te onthaasten, komen we thuis in het leven zelf. Dat geeft energie en ontspanning en is wel effectief. Je productiviteit gaat juist omhoog.

Evidence based

Er zijn inmiddels honderden studies die de effectiviteit van mindfulness bewijzen. Deze onderzoeken laten zien dat verbetering van kwaliteit van aandacht leidt tot een verbetering van kwaliteit van leven. Tevens transformeert mindfulness de manier waarop je naar jezelf en naar de wereld kijkt en daar vervolgens op reageert.

Overige pagina’s over “Mindfulness” 

Mindfulness training
Startdata en locatie
Kosten
Individuele mindfulness training
Feedback van deelnemers
Inschrijven
Mindfulness filmpjes en boeken

Pagina 1 van 11