Therapie en levenscoaching

Levenscoaching en zingeving door Justin Cooper in Amsterdam

Therapie & levenscoaching


Naast het geven van mindfulness- en compassietrainingen heb ik een praktijk voor hypnotherapie, relatietherapie en levenscoaching. Ik vind het geweldig om al mijn kennis bij elkaar te bundelen om mensen te begeleiden op het gebied van zingeving en spiritualiteit.

Mijn uitgangspunt

Mijn uitgangspunt is dat je als mens de potentie hebt om constructief om te gaan met alles wat je meemaakt. Zoals Ralph Waldo Emerson eens zei:

Wat achter ons ligt en wat voor ons ligt is niets vergeleken
bij wat er in ons zit.

Ik wil je graag helpen ontdekken hoe je meer zin en dus geluk in je leven kunt creëren. Ik ben het met de Boeddha eens die zei dat de voorwaarden van je geluk meer dan aanwezig zijn in elk willekeurig moment. De vraag is, waar gaat je aandacht naar toe? Uit onderzoek blijkt dat geluk afhangt van de mate waarin je verbondenheid voelt en erbij hoort en dat het bepaald wordt door hoe ver je je eigenwaarde in acht neemt. Geloof je echt dat je liefde en verbondenheid waard bent en dat je er bij hoort ook wanneer je steken laat vallen en fouten maakt? Zo ja, dan ben je een gelukkig mens, zo nee, heb je te maken met kwelduivels die anders denken.

We kunnen bijvoorbeeld overvallen worden door een gevoel van leegheid of ontmoediging over hoe ons leven eruit ziet? Existentiële levensvragen zoals – Doe ik er nog toe? Ben ik goed genoeg? Wacht iemand op mijn inbreng? Wie heeft mij nodig? – zijn universeel en komen vaak voor. Gelukkig als je ze weet te ontmaskeren kun je weer je menselijkheid ontmoeten en omarmen. Ik help je hier graag mee.

Het verlangen naar een zinvol leven is een wezenlijke en fundamentele drijfveer van de mens. Zoals de Dalai Lama eens zei: ‘Allen zoeken naar geluk, niemand zoekt naar lijden.’ Het probleem is dat lijden soms onvermijdelijk is omdat we allemaal, indirect of direct, te maken hebben met verlies, ziekte, verval en gemis.

De zoektocht naar de juiste therapeut en therapie kan een lastige zijn en veel twijfels met zich meebrengen. Justin neemt deze twijfels op een natuurlijke manier weg en zorgt, met en zonder woorden, voor een vertrouwensband die nodig is om een effectieve behandeling te ondergaan. Elke ervaring die ik in de sessies met Justin heb gehad waren intens en hebben voor veel beweging in mij gezorgd. Justin reageert op en vanuit gevoel in plaats van dat hij handelt volgens het boekje. Daarbij luistert hij echt naar je, een eigenschap die niet iedereen gegeven is. (Feedback van een cliënt)

Het therapeutische/coachingstraject

Het therapeutische/coachingstraject is toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Misschien is het de kunst om met weinig gelukkig te zijn. Of weten wat je ware verlangens zijn en die kunnen realiseren. Of steeds verder groeien in de richting van innerlijke vrijheid. Of een zinvolle betekenis kunnen geven aan alles wat er in je leven is gebeurd. Als therapeut en coach begeleid je in dit innerlijke proces.

Kort samengevat gaat het om:

  • bij jezelf leren blijven en opmerken hoe en wanneer je je van jezelf af gaat.
  • dieper kijken naar wat er is, te zoeken naar je eigen antwoorden en te vertrouwen op je eigen innerlijke wijsheid.
  • moedig zijn en je kwetsbaarheid leren omarmen – je kunt er niet om heen als je je een betekenisvoller spiritueler leven wilt.
  • het ontwikkelen van acceptatie voor wat er niet veranderd kan worden en het verruimen van de mogelijkheden van wat er wel veranderd kan worden.
  • leven vanuit  authenticiteit en integriteit.
  • hoe je de regie van je leven kunt nemen en hoe je het op een eigen en vervullende manier vorm kunt geven.

Hierdoor kan het leven opnieuw zin krijgen zelfs in de moeilijkste momenten.

Voor meer informatie kijk aub op mijn andere website:

Overige pagina’s over “Therapie & coaching”
Feedback van cliënten

 

 

 

Pagina 1 van 11