Justin Cooper

Justin Cooper, Mindfulness & MBCL Compassie trainer & levenscoach

Justin Cooper


Ik ben een native-Engels sprekende therapeut, counselor en docent met mijn eigen praktijk in het westen van Amsterdam. Ik loop mijn praatje en voel me erg gepassioneerd over mindfulness omdat het mij en mijn leven op zoveel manieren heeft veranderd. Vele jaren geleden was ik helemaal niet bewust. Een sterk verantwoordelijkheidsgevoel in combinatie met perfectionisme en een gretigheid om te plezieren, hebben me geholpen een eersteklas honours graad te behalen en daarna de carrièreladder te beklimmen in de wereld van publiceren en journalistiek. Mijn levensstijl van deadlines, stress en veel reizen eiste in toenemende mate zijn tol, maar zelfs met twee glijdende schijven zou ik me nog steeds naar het kantoor slepen. Ik was heel erg mezelf en op een dag werd het rietje dat de rug van de kameel brak, werkelijkheid voor mij. Een gecompliceerde operatie was onvermijdelijk en toen ik wakker werd van de verdoving, had ik verlamming van mijn middel naar beneden. Ik raakte meteen in een acute depressie en isoleerde mezelf van mijn vrienden en familie omdat ik voelde dat mijn leven het niet waard was om nog meer te leven. Mijn wereld was op zijn kop gezet.

Binnen een paar weken begon ik langzaam wat gevoelens terug te krijgen in mijn rechtervoet en dit leek iets te schoppen in mijn bewustzijn. Ik werd me er zeer van bewust dat mijn toekomst heel erg in handen was van mijn huidige acties en mijn huidige gedachten en gevoelens – ik leerde over het belang van de aanwezigheid van de geest en begon aan een zeer intensieve periode van revalidatie waarin ik letterlijk stap voor stap stap, leerde opnieuw lopen.

Ik was extreem geconcentreerd, het was als ik instinctief wist wat ik moest doen en dat was om te visualiseren dat ik weer kon lopen, dat ik kon rennen, fietsen – eigenlijk alle dingen die de dokters me vertelden dat ik nooit in staat zou zijn om opnieuw doen. Het hele revalidatieproces duurde vele, vele maanden en de hele ervaring betekende een belangrijk keerpunt in mijn leven.

Na het volgen van vele cursussen en workshops besloot ik om een ​​vierjarige professionele cursus in hypnotherapie te volgen. Ik ben in 2003 afgestudeerd als een volledig gecertificeerde hypnotherapeut en heb meteen mijn eigen praktijk in hypnotherapie en counseling / coaching opgezet. In 2009 kwalificeerde ik me als een Mindfulness-trainer en heb ik sindsdien mindfulness-cursussen gegeven met veel liefde en passie.

Mijn persoonlijke visie is dat mindfulness met beide benen op de grond zit en heel praktisch is. Tegelijkertijd is het ook een gelegenheid om op een dieper niveau contact met jezelf te maken, zodat je creatief kunt reageren op de uitdagingen van het leven, in plaats van vast te zitten in reactieve en geconditioneerde omstandigheden. manieren van denken, voelen en gedrag. Hoe meer je leert om op een niet-reactieve en vriendelijke manier met het leven om te gaan, hoe evenwichtiger en verbondener je je voelt.

In 2013 kwalificeerde ik me als MBCL-trainer (Mindfulness Based Compassionate Living). MBCL is de officiële vervolgcursus voor de reguliere mindfulness-cursus en gaat helemaal over hartelijkheid en zelfcompassie – een vriendelijker, vriendelijker, meer acceptatie en liefhebbende houding tegenover jezelf en van jezelf tegenover anderen cultiveren. Dit is echt de rode draad in mijn eigen persoonlijke proces en ik voel me vereerd dat ik andere mensen op dit pad kan helpen en begeleiden.

Ik geef mindfulness en hypnotherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychodynamica  en geef ook les aan het Nederlands Instituut voor geavanceerde therapeutische studies ( BiVT ).

Ik ben lid van de op de Vereniging van Mindfulness gebaseerde trainers in Nederland en België (VMBN). Elk jaar volg ik extra cursussen, workshops en retraites op het gebied van authenticiteit en Zen- en Vipassana-meditatie om zowel mijn kennis te behouden en verder te ontwikkelen als om een ​​bewuste en hartelijke manier van leven te leven en te belichamen.

Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om me te bellen op 06-12560631 of stuur een e-mail naar  justin@mindfulness-amsterdam.info

Ga voor meer informatie over mijn praktijk naar: http://www.modernehypnotherapie.nl

Ik ben geregistreerd bij de volgende beroepsorganisaties


VMBN-deksel

 • Ik ben lid van de Association of Mindfulness trainers in Nederland en Vlaanderen (VMBN). Registratienummer: 2013341

CrKBOolated docent

 • Ik ben een CrKBO-geregistreerde docent.

 • I am a fully licenced member of the Dutch Association of Hypnotherapists.
 • My licence number is: 03054

 • I have the highest and most up-to-date qualifications with the Dutch Association of Higher Education
 • My registration number is: 110272-93075.

RBCZ-logo

 • I am a fully licenced member of the Registry for Complementary Health Professionals.
 • My licence number is: 403046R.

 • AGB Practitioners code: 90029640
 • AGB Practice code: 90(0)8612

 • My practice is registered at the KvK (Chamber of Commerce), my number is: 343.39.384

BTW (VAT)

2263.32.159.B.01

EU General Data Protection Regulation (GDPR)

Hiermee verklaar ik dat mijn praktijk voldoet aan de vereisten van de  algemene  gegevensbeschermingsverordening  ( GDPR) van de  EU , die van kracht is vanaf 25 mei 2018. Meer uitgebreide informatie is beschikbaar op de Nederlandse  pagina van mijn oefenwebsite  .


 

Page 1 of 11