13 sep liefde en angst workshop

Verdiepingsworkshops

Mindfulness Amsterdam biedt verdiepingsworkshops aan gericht op het mediteren op essentiële levensthemas waarmee we allemaal te maken hebben zoals liefde en angst. Tijdens deze workshop wordt je uitgenodigd om dieper te gaan kijken naar het desbetreffende levensthema in jezelf en je bewustzijn daar omtrent te verdiepen en verruimen. De eerstvolgende workshop is op 13 september:

De dans tussen liefde en angst

In de afgelopen jaren heb ik veel gemediteerd op de liefde en angst in mezelf en heb daarover veel inzichten mogen opdoen. Daarnaast heb ik in mijn praktijk voor hypnotherapie en counseling veel mensen begeleid die hebben geworsteld met deze lastige dans. Het is een levensdans en de passen daarvan moet je uiteindelijk zelf ontdekken. Deze workshop kan je verder op weg helpen.

Liefde en angst worden vaak gezien als tegenpolen en toch horen liefde en angst bij elkaar net als dag en nacht en eb en vloed. De zee schrikt niet als het moment zich aan dient om van eb naar vloed te gaan en wanneer de taak van de dag op is gaat de nacht het moeiteloos overnemen. Waarom verzetten wij dan als de liefde over gaat in angst, wat is het dat we afwijzen en wat is het dat we willen vasthouden of pakken? Hoe spelen onbewuste identificaties, imprints en overtuigingen daarbij een rol en van wie heb je deze overgenomen en geïnternaliseerd? En hoe verhoudt zich de dans tussen liefde en angst tot de wisselwerking tussen de spirituele dimensie en menselijke dimensie van wie je bent? En in deze dans, wie leidt en wie volgt?

Tijdens deze workshop ga je meditatief reflecteren op deze vragen met de intentie om de dans tussen liefde en angst in jezelf te verkennen. Belangrijke focus van deze workshop is dat je de liefde in je angst kunt ontdekken en ook de angst in je liefde. Met andere woorden dat we liedevol kunnen zijn voor angst en dat we ook angstig kunnen zijn voor liefde. Het laatste is namelijk belangrijk omdat liefde zo vaak voorwaardelijk is.

Ten slotte, ga je ontdekken hoe mindfulness en heartfulness je kunnen helpen om de dans tussen liefde en angst te begrijpen en hoe je in deze dans kunt leren leiden en volgen.

Datum en tijd

13 september van 10.00 – 16.00 (met een mogelijke uitloop tot 16.30)

Locatie

De locatie zal in Amsterdam west zijn en zal nader bepaald worden afhankelijk van het aantal deelnemers.

Kosten

De kosten bedragen 90 euro.

Opgeven
Je kunt je opgeven via de mail: justin@mindfulness-amsterdam.info